Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας ♦ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας • Συγκρότημα Γαιόπολις • Λάρισα • g-energy@uth.gr

twitter 312464 640 linkedin facebook

Αγαπητοί φοιτητές,

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου “ELVIS” (Smart ELectric Vehicles Integration in electric energy Systems), η ομάδα του Έργου, υπό την αιγίδα του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας του Παν. Θεσσαλίας, οργανώνει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου του 2023 και ώρα 13:00 στο Αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής, στο συγκρότημα «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου στη Λάρισα, τεχνική ημερίδα με τίτλο «Ευφυής ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων στο ηλεκτρικό σύστημα», στην οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από το Πανεπιστήμιο μας και την αγορά.

Στόχος της ημερίδας είναι να αποτυπωθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, να αναδειχτούν τα προβλήματα που αναμένονται από την φόρτιση μεγάλου πλήθους ηλεκτρικών οχημάτων από το ηλεκτρικό δίκτυο και να παρουσιαστούν οι ευκαιρίες που παρέχει η ευφυής φόρτιση στους χρήστες των οχημάτων, στους Διαχειριστές καθώς και σε όλους του εμπλεκόμενους με την ηλεκτροκίνηση Φορείς. 

Το ELVIS (www.elvisproject.eu) χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ερευνάς & Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ) και στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη πρωτοτύπου ολοκληρωμένου εργαλείου για τη διαχείριση της ευφυούς φόρτισης από έναν ενδιάμεσο Φορέα, τον ΦΟΣΕΦΗΟ [Ν.4643/2019], με σκοπό την παροχή οικονομικότερης φόρτισης στους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή επικουρικών υπηρεσιών στους Διαχειριστές Συστήματος και Δικτύου. Μάλιστα, κατάλληλοι φορτιστές έχουν τοποθετηθεί σε δύο σημεία του Δήμου Λαρισαίων με σκοπό την εκπόνηση πιλοτικού ευφυούς φόρτισης με ελεύθερη συμμετοχή των Δημοτών που διαθέτουν ηλεκτρικά οχήματα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την αφίσα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

http://upload.users.uth.gr/files/ELVISAfissaProgram.pdf

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα μας τιμούσε ιδιαίτερα.

Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη και μέσω live streaming: www.videosgm.com

Εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας,

Στέλιος Βαγρόπουλος,

Επικ. Καθηγητής.