Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας ♦ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας • Συγκρότημα Γαιόπολις • Λάρισα • g-energy@uth.gr

twitter 312464 640 linkedin facebook

Μετά την αποστολή των δικαιολογητικών σας στη γραμματεία του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας και την ολοκλήρωση της εγγραφή σας θα σας σταλούν οι κωδικοί στο κινητό τηλέφωνο που δηλώσατε κατά την ηλεκτρονική εγγραφή σας στην εφαρμογή του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με ένα SMS με οδηγίες για την ενεργοποίηση του προσωπικού ιδρυματικού λογαριασμού (σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει κατά την ηλεκτρονική εγγραφή σας έχει αλλάξει, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τη Γραμματεία). Μόλις λάβετε το σχετικό sms, θα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα ανάκτησης κωδικού πρόσβασης (https://secure.it.uth.gr/user/recover/) όπου θα καταχωρήσετε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό ανάκτησης που θα σας δοθεί με sms και δύο φορές το νέο σας κωδικό, δικής σας επιλογής. Έπειτα ο λογαριασμός σας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έχει το ίδιο όνομα χρήστη και το νέο κωδικό (Προσοχή: το συνθηματικό ανάκτησης που θα σας δοθεί θα είναι μίας χρήσης και απενεργοποιείται αυτόματα μετά τη διαδικασία ενεργοποίησης του λογαριασμού σας). Ο ιδρυματικός σας λογαριασμός είναι απαραίτητος και θα σας συνοδεύει σε όλη την πορεία των σπουδών σας. Με τον ιδρυματικό λογαριασμό αποκτάτε αυτόματα και προσωπικό γραμματοκιβώτιο (email) της μορφής <το όνομα χρήστη που θα σας δοθεί>@uth.gr, μέσω της υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (https://webmail.uth.gr). Η προσωπική σας επικοινωνία με το Τμήμα και τις λοιπές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του νέου σας email και όχι σε άλλους λογαριασμούς email που έχετε δηλώσει κατά την ηλεκτρονική εγγραφή σας. 

Ακαδημαϊκή Ταυτότητα

Η ακαδημαϊκή ταυτότητα αποτελεί ένα προσωπικό έγγραφο (σε μορφή πλαστικής κάρτας) που πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του είναι ενεργός φοιτητής και φοιτά σε Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ταυτότητα δεν αντικαθιστά την πολιτική/στρατιωτική ταυτότητα. Στην ακαδημαϊκή ταυτότητα αναγράφονται στοιχεία που αφορούν τον φοιτητή/τρια (ονοματεπώνυμο, Ίδρυμα και Τμήμα φοίτησης, τόπος μόνιμης κατοικίας) καθώς και ένας 12ψήφιος μοναδικός αριθμητικός κωδικός που προσδιορίζει την ταυτότητα. Η ακαδημαϊκή ταυτότητα χρησιμοποιείται και ως δελτίο ειδικού εισιτηρίου (πάσο) για τη διευκόλυνση στις μετακινήσεις (εκπτώσεις) με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των φοιτητών. Επισημαίνεται ότι ως τόπος κατοικίας δηλώνεται ο τόπος διαμονής του φοιτητή/τριας (διεύθυνση στον τόπο καταγωγής του/της, και όχι διεύθυνση πλησίον της περιοχής όπου εδρεύει το Τμήμα, εφόσον παρακολουθεί) για να δικαιούται έκπτωση εισιτηρίου. Επιπλέον, η ακαδημαϊκή ταυτότητα διευκολύνει την πρόσβαση του κατόχου σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και σε σειρά άλλων παροχών ή προσφορών προς φοιτητές και φοιτήτριες. Επίσης σημειώνεται ότι η ακαδημαϊκή ταυτότητα είναι απαραίτητη (μαζί με ανάλογο μισθωτήριο κατοικίας στην έδρα του Τμήματος) για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος, αλλά και για τη σίτιση στο εστιατόριο της Γαιόπολις. Η αίτηση έκδοσης ακαδημαϊκής ταυτότητας υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (https://academicid.minedu.gov.gr/) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με χρήση των κωδικών του ιδρυματικού λογαριασμού χρήστη.

 

 

Δείτε τον σύντομο οδηγό ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τους πρωτοετείς φοιτητές στο παρακάτω link

https://www.uth.gr/faqs/sintomosodigosprotoeton