Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας ♦ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας • Συγκρότημα Γαιόπολις • Λάρισα • g-energy@uth.gr

twitter 312464 640 linkedin facebook

Μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας στη κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των πιο επιδραστικών επιστημόνων, στο 2% στο αντικείμενο «Τεχνητή Νοημοσύνη» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Τιμητική διάκριση για το Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελεί η ακαδημαϊκή αναγνώριση για 3η συνεχόμενη χρονιά (2020, 2021, 2022) του μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας Δρ. Ελπινίκης Παπαγεωργίου, Καθηγήτριας και Προέδρου του Τμήματος, στο 2% των κορυφαίων ερευνητών-επιστημόνων παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατη βιβλιομετρική μελέτη του John P.A. Ioannidis (2022) του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ, η οποία βασίστηκε σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποκατηγορίες αυτών.
https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw?fbclid=IwAR2JR85ngkDraQIiv1Aa-J03PRkvZ42G5SR7eBs1Ps0Ubr31I6OCHPwjrxs

Ειδικότερα στη λίστα των ερευνητών με τη μεγαλύτερη επίδραση "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators", Mendeley Data, V4, (doi: 10.17632/btchxktzyw.4), η οποία περιλαμβάνει τους επιστήμονες που τοποθετούνται στο ανώτερο 2% του κλάδου τους παγκοσμίως με βάση ένα σύνθετο σκορ που μετράει δημοσιεύσεις, αναφορές, συν-συγγραφείς, χρόνια παρουσίας στη βιβλιογραφία κ.ο.κ., η Καθηγήτρια Ελπινίκη Παπαγεωργίου συμπεριλήφθηκε για άλλη μια χρονιά (3η στη σειρά) στο top 2% μεταξύ των 100.000 συνολικά επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Τεχνητή Νοημοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη τον κύριο όγκο των ετεροαναφορών της και των δημοσιεύσεών της, τόσο για το σύνολο της καριέρας όσο και για το έτος 2021.

Η συμπερίληψή της κ. Ε. Παπαγεωργίου για 3η συνεχόμενη χρονιά στους κορυφαίους επιστήμονες στο γνωστικό αντικείμενο της Τεχνητής Νοημοσύνης, αποτελεί σημαντική παγκόσμια επιτυχία και αναγνώριση για το Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας και για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.